Magazine ‘Classical Encounters – The Online Edition!’ gratis thuisgestuurd bij donaties boven €45,-

Magazine ‘Classical Encounters – achter de schermen bij The Online Edition!’ gratis thuisgestuurd bij donaties boven €45,-

Bij een donatie vanaf € 45 sturen wij u graag dit mooie 26-pagina tellende magazine per post toe; een fotoverslag van achter de schermen bij de online editie tijdens de eerste lockdown op 17 mei 2020. Wilt u dit magazine ontvangen? Stuur dan een mail met uw adresgegevens naar info@classicalencounters.nl.

Classical Encounters – Live in Leiden! op 10 oktober 2020 via livestream te volgen

Volg Classical Encounters – Live in Leiden! op 10 oktober via onze livestream

Classical Encounters – Live in Leiden! is net als The Online Edition van 17 mei jongstleden te volgen via een livestream. Het concert om 14:00 uur vanuit de Stevenshof en het avondconcert om 21:00 vanuit de Lokhorstkerk worden live gestreamd via deze website. U vindt de livestream op 10 oktober op onze homepage.

LEIDEN students!

Pitch for Oct 10th 2020 – call for LEIDEN STUDENTS of KonCon Practicum Musicae


Classical Encounters is coming to Leiden on Saturday October 10th 2020 and is offering Leiden-resident students of the Practicum Musicae curriculum at KonCon a chance to perform. We’re looking for a performance of about 10-15 minutes.

Pitch
Please send a short pitch (ENG or NL) about yourself and/or your ensemble to the artistic leader Eva Stegeman by August 24th the latest. This can be either a link to a short video of yourself or a short written text in which you state your name(s), instrument(s), address in Leiden and your program proposal including the duration in minutes and any other details that you consider relevant given the context and artistic profile of Classical Encounters.
Mailto: eva@classicalencounters.nl
Deadline application: Monday August 24th 2020

When?
Saturday Oct 10th 2020 (afternoon, exact time tbd)
Where?
Huis van de buurt – Stevenshof, Leiden
Fee: €125,- per person

Ruim 5.000 bezoekers voor corona-proof online Classical Encounters

Ruim 5.000 bezoekers voor corona-proof online Classical Encounters

De eerste online editie van het kamermuziekfestival Classical Encounters leverde meer dan 5.000 bezoekers op die op zondag 17 mei 2020 vanuit hun eigen huiskamer dit unieke festival meemaakten. Artistiek directeur Eva Stegeman en presentator Dieuwertje Blok introduceerden  zes uur lang live muziek vanuit de Lourdeskerk in Den Haag, met rechtstreekse lijnverbindingen vanuit Frankrijk, Engeland en België.

> lees hier het volledige persbericht

reactie Classical Encounters op het advies in het meerjarenbeleidsplan van Den Haag

Officiële reactie van Classical Encounters op het advies in het meerjarenbeleidsplan van Den Haag:

“Het kamermuziekfestival Classical Encounters heeft met teleurstelling en verbazing kennis genomen van het advies. Classical Encounters bestaat 18 jaar, heeft een vaste plaats in het Haagse culturele aanbod en is in de loop der jaren gegroeid in bereik, omvang en profiel. De ongenuanceerde bewoordingen van de adviescommissie staan in schril contrast met het positieve advies van vier jaar geleden en doen geen recht aan de voortrekkersrol die het festival continu vervult op het gebied van vernieuwing van de concertbeleving en verrijking van het muziekaanbod in Den Haag. De adviescommissie trekt wel een belangrijke conclusie, namelijk dat Den Haag een kamermuziekfestival op locatie verdient én dat het aanbod aan kamermuziek relatief laag is. We spreken dan ook de hoop uit dat het stadsbestuur van Den Haag het belang van Classical Encounters inziet en het advies niet overneemt. Inspelend op de huidige extreme omstandigheden presenteren wij met trots het allereerste online kamermuziekfestival dat op 17 mei aanstaande live vanuit de Lourdeskerk wordt uitgezonden.”

7 Question for Kit Armstrong

7 Questions for Kit Armstrong

Pianist Kit Armstrong is a familiar face for many of our festival visitors. In 2006, when he was 14 years old, he was our guest for the first time. In the following years he played at various festival editions, and also premiered several of his own compositions. This year he plays Bach’s Goldberg Variations – from his concert church in northern France. We asked him – before it became clear that he could not travel to The Hague – the following questions.

Click here for info regarding Kit’s performance on May 17th during Classical Encounters Online

Foto: JF Rousseau

Classical Encounters Online – 17 mei

Een kamermuziekfestival – kan dat wel digitaal? De nieuwe werkelijkheid waarin we met elkaar zo plotseling belandden, daagt uit tot het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan er nog wel, wanneer je je evenement zoals je het voor ogen had moet afblazen, of liever gezegd: wat kan er júíst nu?

Als muzikale pionier van het ‘nieuwe normaal’ besloot Classical Encounters het avontuur aan te gaan. Een festival dat steevast de ontmoeting opzoekt gaat ook online de encounter niet uit de weg. Muziek schept immers verbinding en biedt troost, elementen die juist nu onmisbaar zijn, zowel voor musici als luisteraars. Daarom kondigen wij, even opgetogen als verkennend, de allereerste digitale editie aan: Classical Encounters Online.

Op zondag 17 mei nodigen wij iedereen die beschikt over een beeldscherm met internet van harte uit voor een digitale festivaldag, live vanuit de Lourdeskerk in Den Haag. Tijdens een livestream die om 12:00 begint en om circa 18:00 eindigt, luister je non-stop naar concerten, korte concertinleidingen, een minilezing, interviews en verrassende muzikale intermezzo’s. Het thema Variations, dat het thema was van de oorspronkelijke editie van 13 t/m 17 mei, blijft ook in deze online versie een rode draad.

> Bekijk het programma

Classical Encounters 2020 gaat online op zondag 17 mei

De 2020-editie van Classical Encounters, die zou plaatsvinden van 13 t/m 17 mei, kan – als gevolg van de maatregelen in verband met de coronacrisis – niet doorgaan in de vorm zoals het festival die voor ogen had. De organisatie beseft maar al te goed dat muziek troost biedt, verbinding schept en juist in deze moeilijke tijd onmisbaar is. Daarom kondigt Classical Encounters een online editie aan op zondag 17 mei. De muzikale encounters krijgen vorm op nieuwe, digitale manieren.

Gedurende de zondag biedt het festival live gestreamde concerten en concertinleidingen – waarin door middel van vragen en chats interactie met het publiek mogelijk is – meet & greets via beeldbellen en muzikale, digitale experimenten door festivalmusici. Hoofdkwartier van het eendaagse festival is de Scheveningse Lourdeskerk. Musici die optreden zijn onder anderen Eva Stegeman, Kit Armstrong, Rembrandt Frerichs en het Rembrandt Frerichs Trio, Nexus Kwartet (Pieter van Loenen, Eva Stegeman, Hannah Strijbos, Sietse-Jan Weijenberg), Erik Bosgraaf, Ernst Reijseger en de Haagse Academy of Vocal Arts.

De festivaldag wordt uitgezonden via www.classicalencounters.nl

Classical Encounters gaat online
23 maart 2020 21:00 uur

Classical Encounters editie 2020 kan – als gevolg van de aangescherpte maatregelen in verband met de coronacrisis – niet doorgaan in de vorm zoals wij die voor ogen hadden. Wij beseffen maar al te goed dat muziek troost biedt, verbinding schept en juist in deze moeilijke tijd onmisbaar is. Wij beraden ons dan ook op nieuwe, digitale manieren om onze encounters vorm te geven en brengen u hiervan zo gauw mogelijk op de hoogte!
Kaartkopers horen binnenkort van ons.

Team Classical Encounters