Mecenasconcerten

Mecenasconcerten

 

“Waar een Maecenas is, komt ook wel een Vergilius…”
– Marcus Valerius Martialis (40-104 AD)

“Vanaf het prille begin heb ik dit festival tot een unieke ontmoetingsplek willen maken met ruimte voor inspiratie, experiment en dialoog. Kamermuziek leent zich hier bij uitstek voor omdat het de meest directe en persoonlijke manier van muziek maken is. Er is geen dirigent of leider. Er is alleen teamspirit, chemie én het gezamenlijk streven naar perfect samenspel. De huiskamer is de meest oorspronkelijke omgeving voor kamermuziek. Musici en toehoorders zitten dichtbij elkaar. Hierdoor springt de ‘vonk’ van de muziek snel over. De ultieme setting dus om de relatie tussen muziekliefhebber (mecenas) en musicus te onderzoeken…Ik ben ontzettend blij en trots dat we dit jaar drie bijzondere Mecenasconcerten bij drie fantastische gastheren thuis kunnen presenteren!”
– 
Violiste en artistiek leider Eva Stegeman

Onze Mecenasconcerten zijn dé gelegenheid om op niveau te genieten van kamermuziek in haar originele setting: intens, persoonlijk, met de muziek dicht op de huid. Als gastvrouw of gastheer programmeert u samen met artistiek leider Eva Stegeman het concert van uw eigen huiskamer.
U heeft als mecenas mede de regie: een unieke kans om zelf aan de wieg te staan van de samenstelling van een programma. In nauw overleg ontwerpt u het programma van uw dromen, passend bij uw ruimte en de ambiance.
U bepaalt of uw gasten Bach, Schubert, Satie of Pärt of iets heel anders te horen krijgen en bijvoorbeeld hoe uitgebreid of beknopt een toelichting moet worden gepresenteerd. Ook een muzikaal-artistieke reflectie op een voor u relevant thema is bespreekbaar. Het concert kan zelfs interactief worden uitgevoerd. Maak van uw eigen huiskamer een inspirerende ontmoetingsplek!

Zoals elk jaar komen tijdens ons festival topmusici van over de hele wereld bij elkaar. Met deze musici én het aanstormend kamermuziektalent van het Koninklijk Conservatorium verzorgen wij de Mecenasconcerten. Vanzelfsprekend bent u als mecenas ook eregast op ons festival.

De Kring van Mecenassen groeit! Heeft u interesse om een toekomstige festivaleditie te helpen realiseren middels een Mecenasconcert in eigen salon? Neemt u dan contact op met artistiek leider Eva Stegeman of zakelijk leider Onno Ephraim via onno@classicalencounters.nl