Mecenasconcerten

Classical Encounters Mecenasconcerten:
weldoeners ‘anno nu’ in de Hofstad

“Waar een Maecenas is, komt ook wel een Vergilius…’
– Marcus Valerius Martialis (40-104 AD)

“Vanaf het prille begin heb ik dit festival gezien als een unieke ontmoetingsplek. Een plek vol inspiratie, experiment en dialoog. Kamermuziek leent zich hier bij uitstek voor. Er is immers geen dirigent of leider. Alleen een directe en persoonlijke vorm van samen muziek maken. Vol teamspirit, chemie én het streven naar perfect samenspel. De huiskamer is de meest oorspronkelijke omgeving voor kamermuziek. Musici en toehoorders zitten dichtbij elkaar. Hierdoor springt de ‘vonk’ van de muziek snel over. De ultieme setting om de relatie tussen muziekliefhebber en musicus te ervaren!

Ik nodig u van harte uit om in 2019 gastvrouw of -heer te zijn van een van onze Mecenasconcerten, in de wetenschap dat u op deze manier ook bijdraagt aan de verdere programmering van dit festival.”
Eva Stegeman – artistiek leider Classical Encounters

De kosten voor een mecenasconcert variëren en zijn mede afhankelijk van uw artistieke wensen (denk bijvoorbeeld aan de bezetting, duur van het concert, keuze voor repertoire, etc). Met uw bijdrage steunt u ons festival en vanzelfsprekend bent u als mecenas dan ook onze eregast. 

Classical Encounters dankt zijn mecenassen

Hans Schouten is mede-oprichter van het festival en hoewel hij het bestuur inmiddels verlaten heeft, is zijn visie duidelijk: ‘Mecenas van zo’n festival ben je niet voor een jaar; dat ben je levenslang.’ In zijn garage met een imposante collectie oldtimers hield hij vorig jaar zijn Mecenasconcert en staat er voor dit jaar ook weer een op stapel.

Sinds vorig jaar is Peter Arensman mecenas van Classical Encounters. ‘Ik zou graag vaker dit soort salons en concerten organiseren, maar ik heb er tijd gewoon niet voor.’ Het Mecenasconcert in zijn Haagse huiskamer programmeerde hij vorig jaar daarom samen met artistiek leider Eva Stegeman.

‘Eigenlijk begon het idee van een Mecenasconcert als een bedankje voor de opa’s en oma’s die op onze kinderen passen’, vertelt mecenas Karel Feenstra. Afgelopen jaar kon hij tijdens zijn Mecenasconcert tegelijkertijd zijn eigen weldoeners bedanken én weldoener zijn voor Classical Encounters.

Mecenas worden

Classical Encounters is op zoek naar mecenassen ‘anno nu’ die uit liefde voor muziek een concert in eigen huis willen organiseren. Hiermee grijpen we terug op de oorspronkelijke praktijk van de kamermuziek. Samen creëren we zo een serie unieke huiskamerconcerten. Waarbij u, als mecenas, niet alleen kunt proeven aan het vak van concert-programmeur (als u dat prettig vindt), maar met uw bijdrage bovendien bijzondere artistieke projecten van het festival helpt realiseren.

Onze Mecenasconcerten kunnen het hele jaar door gepland worden. Het is dé manier om intens van kamermuziek te genieten temidden van uw vrienden. Kamermuziek, zoals dat ooit ontstaan is: persoonlijk en dicht op de huid. Als gastvrouw of gastheer programmeert u samen met artistiek leider Eva Stegeman het concert van uw eigen ‘Haagse Huiskamer’. Samen stellen we een programma op, passend bij uw smaak, ruimte en ambiance. Wilt u aanstormend talent een kans bieden, of juist liever ervaren kamermusici over de vloer hebben? U bepaalt of uw gasten Bach, Schubert, Satie of Pärt of iets heel anders te horen krijgen. En hoe uitgebreid of beknopt een persoonlijke toelichting op het programma klinkt. Ook een muzikaal-artistieke reflectie op een voor u relevant thema is bespreekbaar. Het concert kan zelfs interactief worden uitgevoerd. Zo maken we uw huiskamer tot een inspirerende ontmoetingsplek.

Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met artistiek leider Eva Stegeman via eva@classicalencounters.nl of zakelijk leider Onno Ephraim via onno@classicalencounters.nl