reactie Classical Encounters op het advies in het meerjarenbeleidsplan van Den Haag

Officiële reactie van Classical Encounters op het advies in het meerjarenbeleidsplan van Den Haag:

“Het kamermuziekfestival Classical Encounters heeft met teleurstelling en verbazing kennis genomen van het advies. Classical Encounters bestaat 18 jaar, heeft een vaste plaats in het Haagse culturele aanbod en is in de loop der jaren gegroeid in bereik, omvang en profiel. De ongenuanceerde bewoordingen van de adviescommissie staan in schril contrast met het positieve advies van vier jaar geleden en doen geen recht aan de voortrekkersrol die het festival continu vervult op het gebied van vernieuwing van de concertbeleving en verrijking van het muziekaanbod in Den Haag. De adviescommissie trekt wel een belangrijke conclusie, namelijk dat Den Haag een kamermuziekfestival op locatie verdient én dat het aanbod aan kamermuziek relatief laag is. We spreken dan ook de hoop uit dat het stadsbestuur van Den Haag het belang van Classical Encounters inziet en het advies niet overneemt. Inspelend op de huidige extreme omstandigheden presenteren wij met trots het allereerste online kamermuziekfestival dat op 17 mei aanstaande live vanuit de Lourdeskerk wordt uitgezonden.”