Live in Leiden

Classical Encounters – Live in Leiden! 10 oktober 2020

Op zaterdag 10 oktober strijkt Classical Encounters neer in verschillende wijken van Leiden voor een festivaldag met klassieke ontmoetingen, uitgevoerd door topmusici en aanstormend talent. Met een corona-proof ‘huiskamerprogramma’ in de Maria Middelareskerk in de Stevenshof en twee concerten in de Lokhorstkerk in de Pieterswijk (centrum) brengen we kamermuziek weer dichtbij.

De oorspronkelijke editie van Classical Encounters in mei werd, vanwege de coronabeperkingen, online gehouden. Met deze najaarseditie komt Classical Encounters in 2020 alsnog naar Leiden – zoals in het voorjaar oorspronkelijk de bedoeling was!

Classical Encounters – Live in Leiden! is te volgen via onze livestream. Het concert om 14:00 uur in de Stevenshof en het avondconcert om 21:00 in de Lokhorstkerk worden op 10 oktober live gestreamd.

Coronavirus – bericht 29 september 2020
Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de adviezen van de overheid op. In navolging van het besluit van de overheid van 28 september jongstleden vinden de concerten van Classical Encounters plaats met een maximum van 30 bezoekers. Mochten er zich veranderingen voordoen dan brengen wij kaartkopers op de hoogte.


Concert | Lokhorstkerk

18:30–19:30 & 21:00–22:00 | Lokhorstkerk (Pieterskerkstraat 1)

Om aan zoveel mogelijk bezoekers plek te kunnen bieden vindt dit kamermuziekconcert in de Lokhorstkerk in tweevoud plaats. In deze sfeervolle schuilkerk, middenin de oude binnenstad, luister je gezeten rondom de musici naar kamermuzikale meesterwerken – waarin de altviool, ook in tweevoud, een bijzondere rol speelt! Op altviool wordt ook Thin Air uitgevoerd, een kort werk voor soloinstrument van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki dat als een lopend vuurtje langs internationale festivals reist in het kader van Festivals for Compassion.

Mozart – Strijkkwintet nr. 6 in Es, KV 614                                                        
Calliope Tsoupaki – Thin Air (versie voor altviool solo, onderdeel van Festivals for Compassion)
Dvořák – Strijkkwintet nr.3 in Es ‘American’ (1893)     

Joseph Puglia & Eva Stegeman – viool
Martina Forni & Vilem Kijonka – altviool
Örs Köszeghi – cello

Einstein Design – technische ondersteuning

Tickets Lokhorstkerk

Let op:
Per bestelling kunt u twee tickets kopen. Koop alleen tickets voor personen uit één huishouden. Wilt u tickets kopen voor personen uit verschillende huishoudens, bestel dan apart. Indien u bv. 3 tickets voor personen uit één huishouden wilt kopen, bestel 2 tickets plus 1 apart ticket en stuur ons een mailtje via info@classicalencounters.nl, dan zorgen wij dat u samen kunt zitten.
Max aantal bezoekers: 30 personen. Bij de entree van ieder concert doen wij een gezondheidscheck d.m.v. een vragenlijst.

Aan de deur kunnen geen kaarten meer worden gekocht.

Concert I – 18:30–19:30 UITVERKOCHT

Concert II – 21:00–22:00 – UITVERKOCHT

Huiskamerconcert | Stevenshof

14.00–15.00 | Heilige Maria Middelareskerk (Rijndijk 283)

Let op: het middagconcert in de Stevenshof is uitverkocht. U kunt het concert echter vanuit uw eigen huiskamer bijwonen via onze livestream. Deze verschijnt op 10 oktober op onze homepage.

De inmiddels vertrouwde serie huiskamerconcerten vindt vandaag een groter ‘thuis’ in de Heilige Maria Middelareskerk in de Stevenshof, zodat het door een zo groot mogelijk publiek kan worden bijgewoond. Het huiskamerconcept blijft staan: aan het publiek trekken drie gevarieerde, korte concerten voorbij, in kleine bezetting.

Het huiskamerconcert wordt georganiseerd in samenwerking met Stevenshof Vitaal.

Jong talent uit de Stevenshof

Xiatan Zhou (11 jaar) – piano
Xiapeng Zhou (12 jaar) – piano
Sven de Ridder (12 jaar) – piano en compositie

Practicum musicae-studenten*

Emma Byrne – altviool | José Dupont – piano
Schubert – uit Arpeggione sonate: Allegro moderato

Janusz Meylahn – tenor
Aafko Boonstra – piano
Beethoven – An die ferne Geliebte op 98

*dubbelstudenten van de Universiteit Leiden en het Koninklijk Conservatorium

Voorproefje uit het avondprogramma

Dvořák – uit Strijkkwintet op.97: Allegro non tanto

Joseph Puglia & Eva Stegeman – viool
Martina Forni & Vilem Kijonka – altviool
Örs Köszeghi – cello

TicketsClassical Encounters – Live in Leiden! wordt mogelijk gemaakt door:

Stevenshof Vitaal

Incluzio

Wijkraad Stevenshof

De concerten zijn ook online te volgen via livestream!