Salons

DE SALON VAN CLASSICAL ENCOUNTERS: BRANDPUNT VAN TALENT, NETWERK EN KENNIS

Vanaf het prille begin heb ik mijn festival tot een unieke ontmoetingsplek willen maken met ruimte voor inspiratie en dialoog. Kamermuziek leent zich daar bij uitstek voor omdat het een heel directe en persoonlijke manier van muziek maken is. Het is teamsport: er is geen dirigent of andere leider, er is alleen teamspirit, chemie én het gezamenlijk streven naar perfect samenspel.

De Salon, nu net als de fameuze salons in de 19e eeuw, is een dynamisch platform waar gelijkgestemden tot een creatieve uitwisseling van ideeën en visies kunnen komen. Hoogwaardige kunst en een sfeervolle entourage vormen daarbij het cement.

Ik nodig u van harte uit onze Salon te beleven!”
Eva Stegeman, violiste, oprichter & artistiek leider

 

Wat is de Salon van Classical Encounters? Onze Salon is dé gelegenheid om op niveau te genieten van een uniek – op maat samengesteld – programma. Kamermuziek in de originele setting, persoonlijk en met de muziek dicht op de huid. Als gastvrouw of –heer programmeert u samen Eva Stegeman het concert van uw eigen Salon.
U kent ongetwijfeld de verkwikkende sensatie en begeestering die een goed concert teweegbrengt. Het creatieve brein wordt geprikkeld. En na afloop heeft u een ander gesprek. Dat is wat muziek doet, zeker in een intieme setting. Daarom is een Salon de ideale gelegenheid voor (zakelijk) relatiebeheer op hoog niveau.

U heeft de volledige regie over middag of avond. U bepaalt of uw gasten Bach, Schubert, Satie of Pärt of iets heel anders gaan horen en hoe uitgebreid of beknopt de toelichting wordt gepresenteerd. Ook een muzikaal-artistieke reflectie op een voor u relevant thema is bespreekbaar. Het concert kan zelfs interactief worden uitgevoerd. Wat u ook kiest, wij garanderen u een scherpe mindset van uw gasten. Een ervaring die uw gasten niet snel zullen vergeten.

De Salon is een initiatief van Classical Encounters, voorheen het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag. Met dit bijzondere concept bieden wij onze zakelijke relaties de kans de sfeer van het festival in eigen huis te proeven. Salons kunnen het hele jaar door plaatsvinden.

Kiezen voor een Salon is kiezen voor een partnerschap met een langlopend en gerenommeerd internationaal muziekfestival in Den Haag. De wederzijdse inspiratie staat centraal. Wij brengen artistiek talent bij u in huis en delen onze creatieve kennis en ideeën met u en uw gasten. Met uw deelname aan de Salon bent u ook voor het festival van grote waarde. U laat zien wat de betekenis van muziek is in een andere context. En zakelijke betrekkingen zijn voor het festival cruciaal om de verankering in Den Haag te staven. Uiteraard bent u als lid van de Salon ook gast tijdens ons festival.