Classical Encounters 2020 gaat online op zondag 17 mei

De 2020-editie van Classical Encounters, die zou plaatsvinden van 13 t/m 17 mei, kan – als gevolg van de maatregelen in verband met de coronacrisis – niet doorgaan in de vorm zoals het festival die voor ogen had. De organisatie beseft maar al te goed dat muziek troost biedt, verbinding schept en juist in deze moeilijke tijd onmisbaar is. Daarom kondigt Classical Encounters een online editie aan op zondag 17 mei. De muzikale encounters krijgen vorm op nieuwe, digitale manieren.

Gedurende de zondag biedt het festival live gestreamde concerten en concertinleidingen – waarin door middel van vragen en chats interactie met het publiek mogelijk is – meet & greets via beeldbellen en muzikale, digitale experimenten door festivalmusici. Hoofdkwartier van het eendaagse festival is de Scheveningse Lourdeskerk. Musici die optreden zijn onder anderen Eva Stegeman, Kit Armstrong, Rembrandt Frerichs en het Rembrandt Frerichs Trio, Nexus Kwartet (Pieter van Loenen, Eva Stegeman, Hannah Strijbos, Sietse-Jan Weijenberg), Erik Bosgraaf, Ernst Reijseger en de Haagse Academy of Vocal Arts.

De festivaldag wordt uitgezonden via www.classicalencounters.nl