Classical Encounters Online – 17 mei

Een kamermuziekfestival – kan dat wel digitaal? De nieuwe werkelijkheid waarin we met elkaar zo plotseling belandden, daagt uit tot het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan er nog wel, wanneer je je evenement zoals je het voor ogen had moet afblazen, of liever gezegd: wat kan er júíst nu?

Als muzikale pionier van het ‘nieuwe normaal’ besloot Classical Encounters het avontuur aan te gaan. Een festival dat steevast de ontmoeting opzoekt gaat ook online de encounter niet uit de weg. Muziek schept immers verbinding en biedt troost, elementen die juist nu onmisbaar zijn, zowel voor musici als luisteraars. Daarom kondigen wij, even opgetogen als verkennend, de allereerste digitale editie aan: Classical Encounters Online.

Op zondag 17 mei nodigen wij iedereen die beschikt over een beeldscherm met internet van harte uit voor een digitale festivaldag, live vanuit de Lourdeskerk in Den Haag. Tijdens een livestream die om 12:00 begint en om circa 18:00 eindigt, luister je non-stop naar concerten, korte concertinleidingen, een minilezing, interviews en verrassende muzikale intermezzo’s. Het thema Variations, dat het thema was van de oorspronkelijke editie van 13 t/m 17 mei, blijft ook in deze online versie een rode draad.

> Bekijk het programma