Za 7 april | 15 jaar festival op Duivenvoorde

Za 7 april 11:00 – 16:00 uur – diverse locaties op Landgoed Duivenvoorde
15 jaar festival op Duivenvoorde
KOOP HIER UW KAARTEN

Wist u dat het festival en Kasteel Duivenvoorde al 15 jaar nauw verbonden zijn? Het allereerste festival in 2003 bestond uit drie concerten in één weekend op het kasteel. Sindsdien is het festival gestaag gegroeid en heeft het inmiddels al lange tijd zijn wortels in Den Haag.
Het adellijke kasteel en zijn prachtige Marotzaal zijn steeds een vast onderdeel gebleven en nog altijd is het een geliefde Haagse buitenplaats bij onze bezoekers! Om deze duurzame samenwerking extra luister bij te zetten willen we onze bezoekers graag iets bijzonders bieden door ze dit keer gelegenheid geven kennis te maken met de schatten van landgoed.

Niek Baar won dit jaar het Nederlands Vioolconcours (categorie Oskar Back)

Duivenvoorde is uniek. Het kasteel en woningen op het landgoed worden nog steeds bewoond en de wortels van het landgoed gaan terug tot in de 13de eeuw. Op zaterdag 7 april 2018 staat Classical Encounters in de huiskamers van een aantal landgoedbewoners rondom het kasteel. Het publiek wandelt over het landgoed en beluistert korte concertjes naar keuze. Er zijn rondleidingen in het kasteel en tussendoor biedt het nieuwe Paviljoen ‘Hof van Duivenvoorde’ – gelegen in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel – de nodige horecamogelijkheden.

Zowel het Koninklijk Conservatorium als het Nederlands Vioolconcours zijn bij dit evenement onze partner op het gebied van talentontwikkeling. In de pronkzaal van het kasteel – ontworpen door hofarchitect Daniel Marot – kunt u onze prijswinnaarsconcerten bezoeken. U hoort recitals van de winnaar van de categorie Oskar Back (Niek Baar) en van de winnaar van de categorie Davina van Wely (Luna de Mol) en optredens van ensembles van het Koninklijk Conservatorium.  Alles bij elkaar een uniek mini-festival binnen ons festival dat u niet mag missen!