– Vr 10 mei 19:30 | Die Winterreise met André Morsch

← Terug naar programma

Vrijdag 10 mei  | Die Winterreise

Locatie: Nieuwe Kerk, Den Haag
Tijd: 19:30 – 20:45 uur (zonder pauze)
18:30-19:00 uur inleiding door Leo Samama (toegang gratis): ‘Die Winterreise’ – romantisch sprookje of politiek pamflet?

Schubert – Die Winterreise (bew. Richard Krug)
Eva Stegeman – viool
Tim Brackman – viool
Asdis Valdimarsdottir – altviool
Mick Stirling – cello

“Ik zal een schrikbarende liederenreeks voor jullie zingen.”

André Morsch Photo: Marco Borggreve

Met deze belofte lokte Franz Schubert zijn cafévrienden naar een voorproefje van zijn WinterreiseSchrikbarend vonden zijn vrienden het inderdaad. Net als in Die schöne Müllerin onderneemt een eenzame jonge man een voettocht. Dit keer onder barre omstandigheden, in de vrieskou. En wederom met de dood tot gevolg… In het 24e lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier; een verpersoonlijking van de dood? Bloedstollend is de reis van de jongeman die we 24 liederen lang volgen op zijn eenzame en ijzige zwerftocht, des te meer in deze in Nederland niet eerder uitgevoerde bewerking voor bariton (André Morsch) en strijkkwartet. Inmiddels wordt de liedcyclus beschouwd als één van de meest indringende en raadselachtige meesterwerken in de westerse kunst. Schubert begon in het jaar voor zijn eigen overlijden aan de Winterreise en zou een officiële uitvoering niet meemaken.

Dit concert kunt u voordelig combineren met Over Orpheus’, dat na ‘Die Winterreise’ om 21.30 uur begint in de Nieuwe Kerk.


Tickets

Die Winterreise:

Combi-ticket Die Winterreise + Over Orpheus:

Wilt u een passe-partout bestellen? Klik hier

André Morsch Photo: Marco Borggreve