Talent support

Classical Encounters profileert zich al jaren als kweekvijver voor excellent jong talent dat zowel podiumkansen als samenspelervaring met gevestigde professionals wordt geboden. Sinds 2017 is het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een vaste samenwerkingspartner op het gebied van talentontwikkeling. Per editie wordt in wederzijds overleg bekeken hoe deze samenwerking op de meest vruchtbare manier tot uiting kan worden gebracht.

Op het gebied van talentontwikkeling werkt het festival per editie met verschillende partners samen zoals het Prinses Christina Concours, Codarts Rotterdam, de Young Pianist Foundation Piano Competition. Workshops werden gegeven door unieke persoonlijkheden als Gilles Apap (wereldmuziek en improvisatie), Tim Kliphuis (jazz) en Patrick Ayrton (improvisatie/barok).

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium organiseert het festival een openbare masterclass door het gerenommeerde ATOS-Trio. In het Late Night Concert krijgen dit jaar drie conservatoriumstudenten de kans om me te werken aan het concept en de uitvoering op 7 april. En op verschillende momenten tijdens en in aanloop naar het festival wordt ensembles van het Koninklijk Conservatorium de kans geboden zich te profileren.

In 2018 wordt bovendien samengewerkt met het Nederlands Vioolconcours, waarvan de eerste prijswinnaars van de verschillende categorieën op zaterdag 7 april op Kasteel Duivenvoorde spelen.

Viotta Jeugdorkesten wordt dit jaar voor de 3e keer een compositieworkshop voor de jeugdige spelers aangeboden onder leiding van componist, dichter en dirigent Micha Hamel.

De masterclass en compositieworkshop op 7 april zijn gratis toegankelijk, dus kom een kijkje nemen als je nieuwsgierig bent!

za 7 april  ATOS Masterclass – Koninklijk Conservatorium

Za 7 april  Viotta Jeugdorkest Compositie workshop – Haags Montessori Lyceum