Late Night Variations

Terug naar programma

Zaterdag 16 mei | Late Night Variations

Tijd: 20:30 uur
Locatie: Lourdeskerk Scheveningen – Den Haag

Let op: Van 19:15–19:45 verzorgt de Academy of Vocal Arts een voorprogramma. Dit is inbegrepen in uw ticket!

Part I: Bach Variations
Erik Bosgraaf – blokfluit
Ernst Reijseger – cello

Blokfluitist Erik Bosgraaf en cellist Ernst Reijseger – ook wel bekend onder de geuzennaam ‘Duo Theoretically Blonde’ – kennen elkaar uit de tijd dat ze buurman van elkaar waren in Hilversum. Deze vrijdenkers reizen met hun instrument de hele wereld over en spelen zowel klassieke als geïmproviseerde muziek en in dit programma laten ze hun licht schijnen op misschien wel de grootste componist aller tijden: Johann Sebastian Bach. In speciaal hiervoor gemaakte stukken verkennen komen ze misschien wel het dichtst bij hoe Bach in zijn tijd het meest beroemd was: als improvisator…

Part II: It’s still Autumn – Perzisch klassiek uit Iran
Kayhan Kalhor – kamancheh (knieviool)
Rembrandt Frerichs Trio
Rembrandt Frerichs – fortepiano
Tony Overwater – violone
Vinsent Planjer – whisper kit

Het Rembrandt Frerichs Trio staat bekend om hun brede blik en vernieuwende samenwerkingen met klassieke musici en vervult een pioniersrol in het samenwerken met musici uit het Midden-Oosten.

De Iraanse kamancheh-virtuoos Kayhan Kalhor staat bekend om zijn baanbrekende samenwerkingen waarmee hij de oude Perzische muziek nieuwe vorm geeft. Onder andere met het New York Philharmonic, via zijn albums op ECM en Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. 

Een diepe interesse in oriëntaalse instrumenten bracht het trio tot de fortepiano, het instrument dat door Mozart bespeeld werd en dat lang geleden door Napoleon Bonaparte naar het oude Perzië werd gebracht als cadeau voor de Sjah. Op hedendaagse wijze brengen Kayhan Kalhor en het Rembrandt Frerichs Trio nu elementen uit de muziek van het Midden-Oosten terug op de concertpodia in Europa en ver daarbuiten.

Rembrandt: „Al jaren was ik op zoek naar een ander pianogeluid; lichter en poëtischer dan de moderne vleugel. In mijn voorstelling zou deze klank erg goed mengen met de melancholische klank van de knieviool van Kayhan. Met deze groep kunnen we heel sferisch spelen; melodieën komen en gaan, als in een gesprek tussen oude vrienden”.

Kayhan Kalhor en het Rembrandt Frerichs Trio bij Podium Witteman

Einstein Design / Pink Steenvoorden – techniek, aankleding en lichtontwerp

U kunt ook een voordelige dagkaart à € 55 kopen voor alle onderdelen op zaterdag: Beethovens Variatiekunst #2 (13:00), Pop-out! #4 (17:00), Late Night Variations (20:30).


Tickets

Combi-ticket – dagkaart zaterdag

Wilt u een passe-partout bestellen? Klik hier